SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Ecologische boerderij opent afhaallocatie

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

VORDEN - Zaterdag, op de Dag van de Biodiversiteit, opent Burgerboerderij De Patrijs een afhaallocatie in Vorden. Hier kunnen leden van de boerderij zeven dagen per week versproducten van de boerderij en van boeren uit de directe omgeving afhalen.

De Patrijs is hard bezig om een gangbaar melkveebedrijf aan de Hengeloseweg in Vorden over te nemen. “Dit bedrijf willen we transformeren tot een natuurinclusief, ecologisch gemengd bedrijf. Onze producten willen we verkopen aan mensen uit de directe omgeving, die lid worden van de boerderij. Daarvoor realiseren we een aantal afhaallocaties in omliggende kernen. Zo hoeven onze leden niet altijd naar de boerderij te komen, maar kunnen zij in het eigen dorpscentrum of stadscentrum hun boodschappen ophalen: heel gemakkelijk en superduurzaam”, aldus Maarten van Leeuwen van de ecologische boerderij. 

Ondanks dat ze de boerderij nog níet hebben overgenomen, zijn ze al wel volop bezig met de productie van onder meer kaas, yoghurt en melk. Deze eigen producten worden aangevuld met die van duurzame boeren uit de directe omgeving. “Zo kunnen we onze eerste leden voorzien van mooie versproducten én onze eerste omzet maken. Dit geeft aan de toekomstige financiers van de boerderij het vertrouwen dat wij ook daadwerkelijk deze directe afzet kunnen realiseren.”

Officiële opening

Op zaterdag 22 mei is de officiële opening van de afhaallocatie in Vorden! Je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur om een kijkje te komen nemen en kennis te maken. De gasten kunnen ook meteen hun eerste boodschappen doen! Om 15.00 uur opent wethouder Paul Hofman de locatie officieel.

Je vindt de locatie aan het Jebbink 5 in Vorden, op het schoolplein van de oude basisschool de Vordering.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.