SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

In onze regio vind je veel duurzame tuinen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Hoewel het voorjaar kouder en natter is dan we gewend zijn, wordt er tussen de buien door volop in de tuin gewerkt. En in Gelderland doen we dat graag in een groene tuin. Tuinen in Gelderland zijn duurzamer dan gemiddeld, blijkt uit onderzoek van HORNBACH.

Ze bestaan voor 60 procent uit groen, wat goed is voor afwatering en biodiversiteit. Hoewel Gelderlanders hun tuin in de eerste plaats hebben om buiten te zitten, vinden ze groen ook belangrijk, schrijft het onderzoek.

Geen tegels

Het Duurzaamheidsonderzoek Tuin, wijst uit dat Gelderland groen massaal verkiest boven tegels in de tuin. Maar wat we belangrijk vinden aan de tuin, is in de eerste plaats dat we buiten kunnen zitten. Bijna de helft van de inwoners van Gelderland noemt dit als belangrijkste functie. Zeker in deze tijd is het prettig om een eigen terras te hebben – 32 % zit door corona veel vaker in de tuin – alleen een terras betekent in veel gevallen ook dat er tegels liggen.

In Gelderland is het aandeel tegels in de tuin bescheiden. Tuinen in deze provincie bestaan gemiddeld voor 60% uit groen. Daarmee voldoen ze precies aan het criterium voor een duurzame tuin, dus het begin is er. Bijna de helft van de Gelderlanders (48%) wil de tuin verder verduurzamen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.