SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Drie Brummense kinderen krijgen speciale onderscheiding

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Drie jonge inwoners uit de gemeente Brummen hebben een speciale onderscheiding, de Brummense Bikkel, gekregen van burgemeester Alex van Hedel. In het 10e jubileumjaar van het jeugdlintje kregen Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg deze bijzondere onderscheiding. Zij ontvingen het lintje als verrassing onder schooltijd op hun basisschool St. Pancratius in Brummen.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen. De jury ontving drie nominaties, waarvan 1 woonachtig bleek buiten de gemeente Brummen. De andere 2 nominaties zijn beiden gehonoreerd. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Ingrid Timmer heeft de ontvangen voordrachten beoordeeld.

De jury vond dat de nominaties van Marilène, Ymkje en Livine voor een Bikkel in aanmerking komen. Zij bedachten tijdens de coronapandemie dat ze iets voor andere mensen wilden doen en dan vooral voor andere kinderen. De moeder van een vriendinnetje is overleden aan kanker en zo kwam Ymkje op het idee om lege statiegeldflessen in te zamelen voor de Stichting Kika (Kinderen Kankervrij). Dat werd een groot succes . Al snel werden flink wat flessen verzameld en de opbrengst werd gedoneerd aan Kika. De jury vindt het eigen initiatief van de meisjes heel bijzonder en heeft de nominatie dan ook gehonoreerd.

Belangrijke inzet

Marilène, Livine en Ymkje ontvingen de Brummense Bikkel van burgemeester Alex van Hedel en een mooie bos bloemen van de jury. “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om zich actief in te zetten voor de samenleving en hun medemens. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook”, aldus Van Hedel.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.