SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Tips voor een leuke sfeer in huis!

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat de lange en gure winterdagen weer achter ons liggen. De dagen zijn lichter en er is meer zon. Veel mensen hebben daardoor zin om hun huis een kleine make-over te geven! Wij hebben enkele tips verzameld waarmee je een leuke sfeer in je eigen huis kunt creëren, zonder dat dit bergen aan geld kost. Doe je mee?

Opruimen

Tja, opruimen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij ‘ iets leuks doen’. Toch is het belangrijk om voorafgaand aan een make-over je huis van een opruimbeurt te voorzien. Wanneer je huis namelijk netjes is en er geen spullen in de weg liggen, kun je kritischer naar je woning kijken en kun je sneller zien welke onderdelen toe zijn aan vervanging of op welke manier je huis anders ingedeeld zou kunnen worden. In de loop van de jaren heb je waarschijnlijk ontzettend veel spullen verzameld. Misschien valt je dit wel geen eens meer op, maar je huis wordt er toch steeds voller en voller van. Wist je dat opruimen heel goed is voor je gezondheid? Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat je je cognitieve en emotionele functioneren kunt verbeteren door het weggooien van rommel. Je hersenen moeten namelijk steeds onnodig hard werken als ze zich in een rommelige omgeving bevinden. Dat werkt als volgt: je hersenen moeten steeds alles waarnemen en verwerken. In een volle ruimte kost dat meer tijd en energie dan in een nette en schone ruimte. Ook kan opruimen ervoor zorgen dat je stress en verveling tegengaat. En wist je dat je minder goed in staat bent om goede beslissingen te maken in een rommelige omgeving? Door allemaal spullen om je heen schijnt het te zijn dat je minder goed kunt nadenken. Waar wacht je dus nog op: opruimen en schoonmaken maar! Ze zeggen niet voor niets dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Spelen met de indeling

Wanneer je huis netjes is, is het tijd om over de inrichting van je huis na te denken. Heb je al jaren dezelfde indeling in je huis omdat je denkt dat dat het meest praktisch is? Wellicht kan het ook leuk staan om kleine aanpassingen in je indeling te doen! Hoe staat het bijvoorbeeld als je de eettafel of bank een kwartslag draait? Of een bepaalde kast naar een andere hoek verplaatst? Een kleine verandering kan er al voor zorgen dat je huis er ineens heel anders uitziet!

Accessoires

Accessoires in je huis geven je huis echt sfeer. Want zeg nou zelf: een huis met alleen maar meubels straalt geen gezelligheid uit. Door leuke kussentjes te kopen voor op je bank, of een mooi vloerkleed aan te schaffen, brengt je echt sfeer aan een woning. Ook mooie fotolijstjes of lampen in een woning doen veel. Het is vaak het mooist wanneer de accessoires in een woning ongeveer dezelfde kleuren hebben. Zo creëer je namelijk rust in je huis.

Eetgerei

Wie aan gezelligheid denkt, denkt aan eten! Niets is zo leuk om met vrienden, familie of je partner uren te tafelen en te genieten van lekker eten en goede gesprekken. Doe er gezellig een kaarsje bij aan en zet een fijn muziekje op, en je avond kan niet meer stuk. En geef toe: eten smaakt natuurlijk éxtra lekker met mooi servies. Inspiratie nodig? Rosle heeft een ruim assortiment aan pannen, bestek, keukenhulpen en bakproducten. Het is een Duits merk dat er voor zorgt dat koken niet alleen gemakkelijk is, maar ook leuk. De producten van Rolse zijn van hoge kwaliteit en gaan zo jarenlang mee. Hierdoor heb jij er extra veel plezier van! En of je er nu van houdt om uren in de keuken te staan om een lekker gerecht te maken, of juist meer bent van de snelle maaltijden; een goede maaltijd begint met een goede pan. Met de Rosle pannen ben je verzekerd van hoge kwaliteit en een stijlvol design. De pannen zijn voorzien van een sterke anti-aanbaklaag en zijn PFOA-vrij. Hierdoor kun jij langer genieten van de Rosle pannen. Na gebruik kan je de pannen eenvoudig reinigen in de vaatwasser. Handig! Geniet van een gezellige avond met een heerlijke maaltijd en goed gezelschap. Een leuke sfeer is dan gegarandeerd!

Groen

Tegenwoordig zijn planten in een woonkamer niet meer weg te denken. Het staat ontzettend gezellig om je kamer te voorzien van allerlei groen; grote en kleine planten in een kamer doen veel met de sfeer. Naast dat het ontzettend leuk staat, zijn planten ook gezond! Planten in je huis zorgen er namelijk voor dat de lucht schoner wordt. Planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Ook zuiveren kamerplanten de lucht van giftige stoffen. Verder zorgen planten ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis vergroot wordt. Een ander voordeel van planten is dat ze stress kunnen verminderen. Het blijkt namelijk dat een groene kleur om je een ervoor zorgt dat je bloeddruk en hartslag omlaag gaan en dat je er rustig van wordt. Je hoeft echt niet meteen je hele huis tot een jungle om te bouwen, maar een paar mooie exemplaren in je huis kunnen dus zeker geen kwaad!

Discotheek

Vóór de coronacrisis gingen veel mensen de stad in om een drankje te doen of een dansje te wagen. Helaas is dat nu tijdelijk niet mogelijk. Maar wees niet getreurd: de sfeer en gezelligheid van een club of discotheek kun je ook zelf in huis halen! De lampjes die je met kerst in de boom hangt of die je voor een verjaardag gebruikt, kun je natuurlijk op ieder moment van het jaar gebruiken. Hang ze eens door de hele kamer en maak een playlist aan met je favoriete muziek. Trek je mooiste dans-outfit aan en kleed je alsof je echt een avondje uitgaat. Wanneer het donker wordt, kun je genieten van een lekker drankje en een gezellige avond. Even doen alsof je niet thuis bent, maar in een gezellige club staat. Geniet van een gezellig avondje!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.