SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Herdenking 4 mei in Lochem

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Op 4 mei herdenken we onze inwoners die tijdens de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. Ieder jaar doen we dat op verschillende plekken in de gemeente Lochem. Net als vorig jaar zullen ook dit jaar de herdenkingen in een aangepaste vorm plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen. Ook staan we stil bij 75 + 1 jaar vrijheid.

In Gorssel ‘s middags (vanaf 15.30 uur) en in Lochem ’s avonds (vanaf 19.45 uur), is een herdenking die u via volgende livestream kunt volgen:
www.lochem.nl/herdenkinggorssel
www.lochem.nl/herdenkinglochem
Bij beide herdenkingen is burgemeester Sebastiaan van ’t Erve aanwezig.

Herdenkingen andere kernen

In Almen, Laren, Barchem en Harfsen is op 4 mei een korte herdenking in klein gezelschap zonder publiek. Dit alles volgens de dan geldende maatregelen van het RIVM. Er is daarom ook dit jaar geen bestuurlijke vertegenwoordiging namens de gemeente bij aanwezig.

Helaas is het niet mogelijk om dit jaar 75 + 1 jaar vrijheid te vieren. Daarom geeft de gemeente Lochem graag de veteranen in onze gemeente een plek bij deze herdenking. Waar dat mogelijk is zal in de genoemde dorpen een veteraan aanwezig zijn bij de 4 mei herdenking. Van deze herdenkingen worden foto’s gemaakt. U kunt ze na afloop bekijken op www.lochem.nl, in gemeentenieuws en op instagram en de facebookpagina van de gemeente Lochem.

Film met bevrijdingsverhalen

Vorig jaar maakte de gemeente Lochem een mooie serie videoverhalen. Inwoners die de oorlog overleefd hebben, zijn toen geïnterviewd en daaruit kwamen indrukwekkende verhalen. Van al deze videoverhalen lieten ze één film maken met een inleiding van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Op die manier zorgden ze voor een blijvende herinnering aan deze indrukwekkende periode uit de geschiedenis. De film is vanaf 5 mei te zien op www.lochem.nl, facebook en het youtube-kanaal van de gemeente. Daarnaast zijn er bijzonder verhalen uit de kernen die u hier kunt vinden: https://www.lochem.nl/in-en-over-lochem/projecten-en-plannen/75-jaar-vrijheid

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.