SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Ondernemer Fady Merhame (l) en verslaggever Harm Seubring (r).

Drukte op terrassen: 'Iets is beter dan niets'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Het ziet er weer gezellig uit in de dorpen en steden. Mensen lunchen en borrelen nu de terrassen weer geopend zijn. Ondernemer Fady Merhame zag de eerste gasten zijn terras opkomen, wat hem een fijn gevoel gaf.

Harm Seubring in gesprek met Fady Merhame en terrasgangers. Lees verder onder de video...

Merhame: "We kunnen weer iets! En iets is beter dan niets." Wel is het in de restaurants zelf rustig, want daar mag niemand zitten. "Dat is jammer. Het is de eerste keer in mijn leven dat we alleen op terras draaien. Dat is bizar. Het mag van mij wel langer, tot tien of twaalf uur."

Diner

Een terrasganger vind het een goed begin dat de sluitingstijd 18.00 uur is. "In de avond wordt het frisser. Dus om te starten is prima. Het is een goed begin." Een andere: "Het mag wel langer open blijven. Er is geen ruimte voor avondeten. Als je bijvoorbeeld in een hottelletje zit ga je toch snel langs een fastfoodketen." Merhame verwacht dat mensen hun ritme gaan aanpassen en wel voor het diner zullen komen. "Vanaf vier uur komen mensen dineren denk ik. Het zal zich wat vervroegen.

Er heerst vooral vreugde op de Zutphense terrassen. Wat de klanten gemist hebben? "De gezelligheid. Dat je ergens heen kan en even rustig kan zitten." Het was namelijk een saaie tijd. "Er is nu niet zoveel te doen. Je krijgt zo meer vrijheid om leuke dingen te doen."

Het was druk op de terrassen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.