SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Het beste internet voor thuis realiseer je aan de hand van deze stappen!

REGIO - De internetverbinding voor thuis is de afgelopen jaren alleen maar belangrijker geworden. Dit komt onder andere omdat er steeds meer apparaten in de woning staan die met het internet verbonden zijn. Dit zorgt voor een intensiever gebruik van de netwerkverbinding. Dit intensievere gebruik gaat helaas vaak gepaard met een tragere internetverbinding. Gelukkig kun je dit probleem in veel gevallen zelf oplossen. In deze blog geven we je enkele tips om een zo snel mogelijke internetverbinding voor thuis te realiseren.

Internetabonnement

Het internetabonnement dat de router voedt is grotendeels verantwoordelijk voor zowel de snelheid als de stabiliteit van de verbinding. Over het algemeen wordt de kwaliteit van de internetverbinding uitgedrukt in Mbps. Hoe meer Mbps het internet abonnement biedt, hoe sneller ook jouw internetverbinding thuis zal zijn. Let er tijdens het internet vergelijken wel op dat de Mbps die het abonnement biedt een maximumsnelheid van de internetverbinding betreft. Als je een abonnement kiest met 200 Mbps, dan betekent dit niet automatisch dat je ook internet met deze snelheid in je woning zal hebben. Hoe hoger echter de Mbps in het abonnement is, hoe sneller je internet kan zijn. Naast de snelheid in het abonnement is het aan te raden om eens het gesprek met je buren aan te gaan. Het kan namelijk voorkomen dat de ene provider beter internet levert in het gebied waar jij woont dan de andere provider. Uit de gesprekken met de buren kun je vaak al snel bepalen welke provider het beste is voor jouw regio.

Plaatsing router

De plaatsing van de router is van grote invloed op de stabiliteit van jouw internetverbinding. Het is hierin altijd belangrijk om te onthouden dat de router zo veel mogelijk vrijheid dient te hebben. Als een router namelijk te dicht bij objecten of muren staat dan wordt het signaal al snel verstoord. Daarnaast is de plaatsingslocatie van de router binnen jouw woning ook erg belangrijk. Je dient deze zo dicht mogelijk bij de plek(ken) te plaatsen waar het meeste internet gebruikt wordt. Zo garandeer je ook dat het grootste deel van het signaal naar het apparaat gaat dat het signaal het meeste nodig heeft!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.