SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het vliegtuig is total loss.

Boer ziet vliegtuig neerstorten in akker Epse

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

EPSE - Een sportvliegtuig is donderdagmiddag neergestort in een akker in het buitengebied van Epse. Boer Johan Schoneveld zag het allemaal gebeurden en trommelde de hulpdiensten op. De piloot is een 62-jarige man uit Wageningen.

Lees verder onder de video...

"Ik was bloemetjes aan het planten toen ik een flink lawaai hoorde. Ik zag het vliegtuig en was blij dat hij over ons huis heen ging. Hij vloog met een gigantische klap tegen de bomen aan", legt hij uit. Hij trof de piloot aan die nog gewoon bij kennis was. De man moest met hulp van de brandweer uit het vliegtuig gehaald worden.

Storing in besturingssysteem

"De piloot was rustig en niet in de stress. Hij vertelde dat het besturingssysteem van zijn vliegtuig problemen gaf en dat hij daardoor was neergestort", vertelt de boer. De piloot is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter kwam niet ter plaatse.

Brandweerman Thomas van Dijk legt uit dat er brandstof gelekt is. "Dat is iets wat je natuurlijk niet tussen je eten wil hebben. Dus er is zeker een milieueffect. Het zal allemaal netjes schoongemaakt moeten worden. Je wil het echt niet vermengd willen hebben met voedsel."

Onderzoek

De politie gaat onderzoek doen en het vliegtuig zal geborgen worden. "Het is natuurlijk geen Boeing 747, dit vliegtuig is iets eenvoudiger om te bergen. Maar hoe lang dat gaat duren durf ik niet te zeggen."

De brandweer spuit schuim over de gelekte brandstof.

Boer Johan Schoneveld zag het allemaal gebeuren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.