SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gelderland gaat half miljoen in e-sport steken

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - De provincie Gelderland heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een e-sportproject. Een ruime meerderheid stemde tijdens vergadering van de Provinciale Staten in met de ontwikkeling van e-sportshub Gelderland: een e-sportprogramma waarin gamers worden ondersteund en kunnen trainen om uiteindelijk de wereldtop van gaming in competitieverband te bereiken.

Gelderland wordt, na eigen zeggen, landelijk en internationaal gezien als dé topsportprovincie van Nederland. Ze bieden een flink aantal programma’s en mogelijkheden om aanstormend topsporttalent te ondersteunen. Daarnaast trok Gelderland de afgelopen jaren al meerdere grote internationale sporttoernooien naar zich toe en staan er verschillende grote events op de planning, waaronder het WK BMX.

Gaming blijft groeien qua populariteit. Specifiek e-sport heeft zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld: in Nederland kijken er meer dan 1 miljoen mensen naar gaming en e-sportwedstrijden. Er zijn wereldwijd honderden miljoenen e-sportfans en steeds meer jongeren ambiëren een carrière als professioneel gamer. Nederland draait incidenteel mee in de wereldtop, maar de Provincie Gelderland heeft het doel om dat structureel te maken.

e-sportshub

Daarom heeft Frederik Peters, fractievoorzitter van de VVD in Gelderland, e-sport geagendeerd en het initiatief genomen voor de ontwikkeling van e-sportshub Gelderland, "zodat game-talenten de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om de absolute top te bereiken. De provincie reserveert 500.000 euro om de hub te ontwikkelen en het streven is om de E-sportshub eind 2021 te openen."

Gelderland slaat de handen ineen met 14 partijen die het initiatief vanaf dag één ondersteunen.

E-sport wordt steeds populairder...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.