SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Half miljoen euro extra coronasteun voor Zutphense ondernemers

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen stelt een half miljoen euro beschikbaar als aanvullende coronasteun. Het geld is bedoeld voor ondernemers, die het met de huidige landelijke regelingen niet redden.

De lokale horeca en detailhandel wordt hard getroffen door de coronacrisis. Sinds de laatste versoepelingen mogen ze weer klanten ontvangen, maar wel een klein aantal en alleen op afspraak. Maar de maatregelen zijn niet voor alle ondernemers toereikend, zegt de gemeente.

Maatwerk

Het extra geld wat beschikbaar komt wordt in eerste intantie betaald uit de Algemene Reserve, maar moet later gecompenseerd worden door het Rijk. Het Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen, Stichting Parkmanagement en de winkeliersverenigingen worden betrokken bij de aanvragen.

"We vragen hen voor deze aanvullende subsidie met plannen te komen die bijdragen aan het beperken van de economische schade en het economisch herstel na de coronacrisis", aldus het college. De gemeenteraad moet het voorstel van het college nog formeel goedkeuren.

Het coronavirus kost Zutphen miljoenen, maar dat krijgen ze wel terug, legt wethouder Harry Matser uit...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.