SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Dit najaar wordt het weer groen op de Boompjeswal

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - In het najaar worden er nieuwe bomen geplant op de Boompjeswal in Zutphen. In november moesten meerdere bomen met spoed worden omgezaagd, omdat de veiligheid niet meer kon worden gewaarborgd.

Dat er bomen terugkwamen was al duidelijk, maar wanneer nu niet. Inmiddels is er een keuze gemaakt in de herplant en bekend dat het in het najaar gaat gebeuren. Langs de parkeerplaatsen wordt een rij iepen geplant, en langs het wandelpad een rij lindes.

Kleine dieren

De stammen van de omgezaagde bomen blijven wel staan. De gemeente: "We weten dat er in de bomen veel vogels en kleine zoogdieren leven. Daarom kiezen we er voor om de stammen te laten staan. De stammen zitten vol holen, die gebruikt of bewoond worden door vogels en kleine zoogdieren. De stammen vormen geen gevaar."

Binnenkort worden er ook een aantal zieke bomen gekapt langs de Badhuisweg en Vispoortstraat. In het najaar worden daar nieuwe bomen geplant. Daar wordt gekozen voor vrijgroeiende heesters. Onder de bomen wordt ook een zogeheten 'kruidenmix' gezaaid.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.