SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Jongeren proberen op agent in te rijden na mishandeling

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Aan de Van Hallstraat in Zutphen hebben jongeren geprobeerd op een agent in te rijden. Dit nadat ze betrapt werden na een mishandeling. De agent in kwestie, wijkagent Marien ten Brinke, is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Ten Brinke was in burger op pad, op een scooter. Hij zag drie mannen bij iemand weglopen die op de grond lag. Hun slachtoffer was "goed te pakken genomen", legt de diender uit. Hij zette zijn scooter voor de auto om een vluchtpoging te voorkomen, maar daar dachten de verdachten anders over. Ze reden met flink tempo op de agent af, reden op de scooter in en sloegen op de vlucht.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht vanwege zijn verwondingen. Verderop in de wijk Waterkwartier werd de betrokken auto aangetroffen. De agent herkende twee mannen (18-jarige broers, afkomstig uit Zutphen). De auto werd in beslag genomen en de tien ers werden aangehouden.

Boksbeugel

De volgende dag werd de derde verdachte gevonden. Dit betrof een 21-jarige man uit Brummen. Hij had bij zijn aanhouding ook nog eens een boksbeugel in zijn jaszak.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.