SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zo maak je Boeuf Bourguignon

Ingrediënten 4 personen:

* 700 gram Riblappen in grove blokjes gesneden
* 3 uien of 500 gram verse zilveruitjes
* 1 Bleekselderij
* 1 Winter wortel
* 3 teentjes Knoflook * 4 el tomaten puree * 2 el Bloem
* 500 ml Bouillon
* 400 ml Stevige rode wijn
* 3 blaadjes Laurier
* 250 gram Champignons ( klein)
* 200 gram Mager rookspek blokjes * 50 gram Boter
* 4 el Olijfolie
* Peper uit de molen
* Zout

Bereiding:

Maak de ui, bleekselderij en winterwortel schoon en snijd het in niet te kleine stukken. Pel de knoflook en snijd het fijn.

Bestrooi de riblap blokjes met peper en zout.

Verwarm olijfolie en boter in een stevige braadpan met deksel. Bak het vlees rondom bruin en bestrooi het met bloem. Voeg nu de gesneden groente en knoflook toe en bak dit even mee. Tomatenpuree er door mengen en het geheel afblussen met rode wijn en bouillon. Goed omroeren, laurier toevoegen en aan de kook brengen. Deksel op de pan en op zeer laag vuur 3 a 4 uur laten sudderen.

Maak de champignons schoon en snij grotere champignons in stukken. Bak de spekjes 5 minuten in een hete koekenpan en voeg dan de champignons toe en bak nogmaals 5 minuten. De champignons en spekjes de laatste 15 minuten mee sudderen met het vlees. Op smaak brengen met peper en zout.

Eet smakelijk!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.