SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen gaat tonnen uitgeven aan energiebesparing koop- en huurwoningen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat inwoners meer helpen bij het besparen van energie. Het gaat om een grootschalige verduurzaming van koop- en huurwoningen. Er is ruim drie ton beschikbaar.

Het geld komt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die hebben een subsidieaanvraag van 364.443 euro goedgekeurd. Dat geldt kan de gemeente gebruiken voor verschillende maatregelen.

Samenwerking

De aanvraag is opgesteld in samenwerking met ZutphenEnergie, het Regionaal Energieloket, de woningcorporaties en de Voedselbank. Wethouder Harry Matser is blij met het geld. "Op deze manier is het gemakkelijker en voordeliger voor inwoners van onze gemeente om hun woning te verduurzamen; doormiddel van kleinere, maar ook grotere energiemaatregelen. Het is mooi dat zowel huurders als woningeigenaren dankzij deze nieuwe regeling geholpen worden om energiemaatregelen in hun woning te nemen."

Het geld wordt besteed aan cadeaubonnen voor zaken als LED-lampen en tochtstrips, collectieve inkoopacties, en voorlichting. Zo kan het energieloket gebruik maken van het geld en worden er webinars georganiseerd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.