SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Stembureauleden zitten uit elkaar en dragen mondkapjes.

De stembureaus zijn open voor de risicogroepen. Kijk hier waar je kan stemmen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Vanwege het coronavirus gaan de Tweede Kamerverkiezingen anders dan normaal. Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen per brief stemmen en mensen in de risicogroepen kunnen maandag en dinsdag ook hun stem uitbrengen.

Op die dagen is een beperkt aantal stembureaus geopend. Bekijk de kaart hieronder waar je terecht kan. Stemmen op deze dagen is speciaal bedoeld voor mensen in de risicogroep, al wordt daar niet op gecontroleerd. De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Bekijk de kaart met stembureaus die open zijn op maandag en dinsdag...

Stemmen op woensdag

Op woensdag, de oorspronkelijke verkiezingsdag, mag iedereen naar de stembus. Het maakt niet uit naar welk stembureau je gaat, zolang het maar binnen je eigen gemeente is. Soms kan het zijn dat je vanwege drukte buiten moet wachten.

In Zutphen worden op twee momenten opkomstcijfers bekend gemaakt, zodat je kan zien hoe druk het is bij het stembureau waar je heen wilt gaan. Brummen en Lochem maken dit niet bekend, maar je kan altijd uitwijken naar een ander stembureau als je ziet dat het druk is.

Bekijk de kaart met stembureaus die open zijn op woensdag...

Coronamaatregelen

Op alle stembureaus wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo zijn wordt alles gedesinfecteerd, mag je in Zutphen het stempotlood meenemen na het stemmen en zijn er kuchschermen geplaatst. Een mondkapje dragen is verplicht, al moet je die soms afdoen bij het identificeren.

Stemmers van 70 jaar of ouder mogen deze verkiezingen per brief stemmen. Daarvoor hebben ze een speciale stempas ontvangen. Per post versturen is niet meer mogelijk, omdat de brief op woensdag aangekomen moet zijn. Inleveren bij een afgiftepunt kan nog wel.

Foto's van de maatregelen...

Iedereen krijgt z'n eigen potlood.

Eerst handen desinfecteren, dan stemmen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.