SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

PvdA wil dat Daly Plastics gaat betalen voor aangerichte milieuschade

ZUTPHEN - Als het aan de Zutphense PvdA-fractie ligt gaat het bedrijf Daly Plastics betalen voor de vervuiling die ze aanrichten. Er zijn in de IJssel vorig jaar namelijk minuscule plastic korrels gevonden die van hun af zouden komen.

"Nu, een half jaar later, worden er nu nog steeds vervuilende plastic korrels gevonden. Vrijwilligers die zwerfafval onderzoeken constateren dat de oevers van de IJssel bij Zwolle bezaaid liggen met plastic korreltjes", let de partij uit in de motie die ze ingediend hebben. Momenteel hoeft het bedrijf niet te betalen, het bedrijf is slechts gesommeerd maatregelen te treffen om verdere vervuiling te voorkomen.

De partij beklemtoont dat de IJssel in talloze opzichten belangrijk is voor Zutphen en dat de vervuiler, Daly Plastics in dit geval, moet betalen voor de milieuschade. Ze zijn van mening dat de gemeente meer moet opkomen voor een schone IJssel.

Samen strijden tegen vervuiling

In de motie dragen ze het college op om, samen met andere IJsselgemeenten, hun zorgen uit te spreken over het bedrijf en de milieuschade die ze aanrichten. Daarin zouden ook de Waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat betrokken moeten worden. "Om samen met de andere IJsselgemeenten de oproep te doen richting Rijkswaterstaat om verder te onderzoeken of deze vervuiler aansprakelijk gesteld kan worden voor de milieuschade", schrijft de partij.

Dit en meer hoor je in de NieuwsUpdate...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.