SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Woonbedrijf Ieder1 is niet chique bezig: boze huurders worden niet binnengelaten

ZUTPHEN - Woonbedrijf Ieder1 heeft opnieuw laten zien dat ze niet bepaald het beste voor hebben met hun huurders. Ze stonden namelijk vrijdag voor een dichte deur toen ze hun 'gebrekenbrieven' wilde overhandigen.

Na Noordveen, de Staatsliedenbuurt en de Boxtartstraat blijken nu ook in de Van Limburg Stirumstraat, de Johan van Oldebarneveldtstraat en de Docter Kuyperstraat last te hebben van de gevolgen van een mislukte renovatie. Mensen hebben het sinds de renovatie kouder in huis, hebben scheuren in de muur en tal van zaken zijn beschadigd tijdens de werkzaamheden.

Ze werden niet binnengelaten. Lees verder onder de video...

Döne Köycü uit de Van Limburg Stirumstraat is woordvoerder van de huurders: "Woonbedrijf Ieder1 heeft zo goedkoop en zo snel mogelijk proberen te renoveren. Daardoor gaat er steeds van alles mis. Als huurders vervolgens de problemen melden, laat Woonbedrijf Ieder1 niets meer van zich horen. Wij wachten al vanaf september tot onze problemen verholpen worden."

Om de druk op hun verhuurder te verhogen, wilden drie vertegenwoordigers van de Van Limburg Stirumstraat, de Johan van Oldebarneveldtstraat en de Docter Kuyperstraat daarom namens 21 huishoudens officiële ‘gebrekenbrieven’ aanbieden aan Woonbedrijf Ieder1. Echter was niemand bereid om de brieven in ontvangst te nemen en de huurders te woord te staan.

Huurdersstaking

Het aanbieden van de gebrekenbrieven is de eerste stap in aanloop naar een ‘huurdersstaking’. Als er na zes weken nog niets aan de gemelde gebreken gedaan is, kunnen de huurders er voor kiezen hun huur tijdelijk op te schorten. De actievoerdende huurders volgen daarmee het voorbeeld van de bewoners van de Boxtartstraat, die hetzelfde enkele weken geleden deden.

Woonbedrijf Ieder1 was niet bereid de gebrekenbrieven in ontvangst te nemen en de huurders te woord te staan. "Zij wilden alleen individueel met ons in gesprek, maar wij laten ons niet meer uit elkaar spelen", vertelt Köycü. Woonbedrijf Ieder1 heeft nog niet gereageerd op vragen van deze nieuwswebsite. 

Dit en meer nieuws hoor je in de nieuwsupdate...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.