SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Medewerkers gemeente Zutphen krijgen honderden euro's voor thuiswerken

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Medewerkers van de gemeente Zutphen mogen 500 euro uitgeven aan hun thuiswerkplek én krijgen een jaarlijkse vergoeding van 100 netto. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het faciliteren van den thuiswerkplekken kost de gemeente ruim anderhalve ton. Medewerkers mogen bijvoorbeeld een beeldscherm, bureau of bureaustoe kopen van het bedrag. Het materiaal blijft vijf jaar lang eigendom van de gemeente, daarna is het van de medewerker. Als een medewerker na de coronacrisis niet meer dan acht uur per week thuiswerkt, kan de medewerker het overkopen of moet het terug. Veel bedrijven faciliteren op deze manier een thuiswerkplek. De gemeente is, net als reguliere bedrijven, ook verplicht om een goede werkplek te verzorgen. Nu thuiswerken verplicht is, wordt het op deze manier geregeld.

Leefgeldvergoeding

Naast de eenmalige mogelijkheid om een fatsoenlijke werkplek in te richten, krijgen de ambtenaren ook een jaarlijkse leefgeldvergoeding. Dit om overige gemaakte kosteb te compenseren. Zutphen heeft het bedrag vastgesteld op honderd euro netto per jaar. In totaal kost dat de gemeente ruim 40.000 euro.

De vergoeding krijgt de medewerker alleen als er meer dan acht uur per week thuisgewerkt wordt. Het bedrag is laag, in vergelijking met de kosten die iemand maakt. Volgens het Nibud kost thuiswerken zo'n twee euro per dag aan stroom, water en koffie. Gemiddeld werkt iemand met een fulltime-contract 260 dagen in het jaar. Met de thuiswerkvergoeding van de gemeente Zutphen krijgt een medewerker dan iets minder dan 40 cent per dag.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.