SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Waar zijn de slimme looproute-hartjes in Zutphen gebleven?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Het zag er vrolijk uit afgelopen zomer: allemaal hartjes in de binnenstad die je vertellen dat je afstand moet houden en waar je moet lopen. Het had aardig wat voeten in aarde om het plan te realiseren, maar er is niks meer van te zien.

In eerste instantie was het de bedoeling om harten met water op straat te spuiten. Dat bleek voor geen meter te werken, dus is het met verf gedaan. Ook zijn daar later nog grote rode stickers aan toegevoegd. Geen van beide zijn nog in de stad te vinden. Is de slimme looproute niet meer nodig?

Ze zijn inderdaad minder hard nodig volgens Anniek Neve, woordvoerder van de gemeente Zutphen. "Vooral tijdens de intelligente lockdown waren de winkels nog open en hielpen de harten om groepen mensen met voldoende afstand onderling door de straten te leiden. Nadat de harten waren vervaagd, is er nog een opfrisbeurt geweest in juni, toen de horeca weer openging. Nu zijn ze inderdaad weer vervaagd maar met de gesloten winkels en horeca is nu besloten te wachten met de opfrisbeurt tot de horeca weer opengaat."

Geen geldkwestie

Een geldkwestie is het niet, want het kost de gemeente niks. "Het is een initiatief van de ondernemers in de binnenstad en ook collectief door hen gefinancierd. Wij hebben er dus alleen maar toestemming voor hoeven te geven." Echter heeft de gemeente wel zo'n twee miljoen moeten uitgeven aan andere corona-kosten.

We vroegen, toen de looproute er nog was, wat mensen er van vonden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.