SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Politie in het winkelcentrum.

Aanhoudingen na onrust in Zutphens winkelcentrum

ZUTPHEN - Al een tijd veroorzaken jongeren onrust in winkelcentrum Het Waterkwartier in Zutphen. Ze vallen het winkelend publiek lastig, vernielen onder andere autospiegels en schoppen ruzie met elkaar.

"Ze vervelen zich. Dat snap ik wel, maar daar moeten ze andere niet mee lastigvallen", legt een ondernemer uit die niet met zijn naam in de media wil. "Ik heb er echt last van, maar hou me rustig om geen doelwit te worden." Een buurtbewoner voegt daar aantoe: "Een beetje rondhangen vind niemand erg, maar deze lui gaan echt veel te ver."

"Overlast is tot daar aan toe. Maar het gaat nu een stuk verder. Ruiten en autospiegels worden vernield. Ook worden mensen belaagd", legt Marien ten Brinke uit. "Voor de ouders: als je weet dat je kids rondhangen in dit winkelcentrum spreek ze dan eens aan. Of ga eens kijken wat ze aan het doen zijn."

'Als je aandacht vraagt...'

Het afgelopen weekend zijn er jongeren aangehouden en ze hebben bekeuringen gekregen. "Als je aandacht vraagt kun je het krijgen. Ook als je je verveelt moet je respectvol blijven", verzucht de wijkagent.

In datzelfde winkelcentrum werden eerder avondklokrellen aangekondigd...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.