SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Veel winkels mogen alleen verkopen via het click & collect-systeem.

Zo groot is de economische klap voor de regio

REGIO - Dat de economie het zwaar te voortduren heeft door het coronavirus is één ding wat zeker is. Echter lijkt het in onze regio nog relatief mee te vallen, in vergelijking met andere regio's in het land, blijkt uit onderzoek van CBS.

In de Achterhoek is de economie met drie procent gekrompen in 2020, op de Veluwe is dit met 2 procent het geval. De Veluwe staat daarmee in het rijtje met de minst getroffen regio's. In Groningen is er een krimp van 6 procent en in Haarlemmermeer zelfs 18 procent. In het vierde kwartaal van 2020 is de economie in de Achterhoek met 2 procent gestegen, op de Veluwe met 1 procent.

Provinciale krimp

Qua provincies lijkt Gelderland er redelijk goed vanaf te komen. De economie is totaal met 3 procent gekrompen. Noord-Holland en Groningen zijn het zwaarst getroffen, met 7 en 5 procent. Flevoland komt er het beste vanaf met een krimp van 2 procent.

De krimp werd vooral veroorzaakt door de impact van de coronamaatregelen op de horeca, reisbemiddeling en de cultuursector. Echter zijn er ook sectoren die profiteren van de coronacrisis. Landelijk is de economie met 3,8 procent gekrompen.

Afhalen bij winkels mag ondertussen weer. Mariska Rossel van kledingwinkel BijMaris legt uit hoe dat gaat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.