SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Een huis kopen in Gelderland zonder stress, dat kan met deze tips

  •  PARTNER CONTENT
  •   19 februari 2021
  •  Gepresenteerd door

REGIO - In Gelderland staan natuurlijk ontzettend veel mooie huizen te koop. Zo zou het zomaar kunnen dat je je droomwoning vindt in Dronten, al zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld te verhuizen naar een huis in Apeldoorn. Door een makelaar in te schakelen zul je precies weten wat het woningaanbod is in deze provincie. Bijvoorbeeld zal een makelaar al vrij veel stress van je wegnemen. Dit is ook mogelijk met de onderstaande tips.

Goede voorbereiding

Als je een huis wilt kopen dan is het zeker verstandig om je goed voor te bereiden. Zo zul je onder andere moeten onderzoeken voor welk bedrag vergelijkbare huizen in dezelfde stad of hetzelfde dorp verkocht werden in het recente verleden. Ook moet je checken of de verkoper mogelijk haast heeft doordat hij of zij dubbele lasten heeft of gaat hebben. Kom je toch in de verleiding om volledig voor een woning te gaan? Probeer dit dan te verbergen. Vooral als de biedingen te hoog zijn is het een goed idee om je terug te trekken en te wachten op de volgende kans.

Neem de tijd

Uit een psychologisch onderzoek blijkt dat de tijd nemen een goed medicijn is voor de huizenkoper die met veel stress op zoek is naar een nieuwe woning. Door dit te doen zul je de beste keuzes maken, terwijl je ook trouw zult blijven aan je woonwensen. Het is dan ook eigenlijk de bedoeling dat je echt blijft wachten op je droomhuis. Compromissen sluiten zal mogelijk wel gedaan moeten worden door je, maar je moet echt niet een woning gaan kopen die totaal niet bij je past.

Het is nou eenmaal stressvol

Wat je ook probeert te doen om stress te voorkomen, het zal je naar alle waarschijnlijkheid niet lukken. Het kopen van een woning is nou eenmaal een stressvol proces. Het is daarom een aanrader om je mindset aan te passen. Je moet je er eigenlijk op instellen dat je iets stressvols gaat doen. Hierdoor zul je er dus niet echt door verrast worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.