SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Vaccineren in Zutphense Hanzehal is van start gegaan

ZUTPHEN - De GGD Noord- en Oost-Gelderland start deze vrijdag met vaccineren in de Hanzehal in Zutphen. Mensen die zijn opgeroepen voor een vaccinatie hoeven daarmee niet ver meer te reizen.

Senioren en zorgmedewerkers kunnen terecht voor hun coronaprik. Wel moet je eerst een oproep binnen hebben gekregen. Eerst worden zorgmedewerkers gevaccineerd. Daarna zijn 80-plussers aan de beurt. 90-plussers zijn inmiddels, als ze willen, gevaccineerd.

De komende tijd zal er eerst een flinke inhaalslag gemaakt worden. Zorgmedewerkers krijgen dan het Pfizer-vaccin toegediend. Mede door het slechte winterweer van vorige week is er vertraging opgelopen met het vaccineren. Daarom is besloten om eerst een inhaalslag te maken onder het zorgpersoneel, voordat de 80-plussers mogen. Een vrouw uit Doetinchem stond al klaar om het vaccin te ontvangen, maar ze bleek een week te vroeg aanwezig te zijn. 

7 dagen per week

De bedoeling is dat elke dag van de week, ook in het weekend, geprikt wordt. Dat gebeurt tussen 08.00 uur en 20.00 uur. Wie niet zelfstandig naar de locatie kan komen, kan eventueel gebruik maken van een speciale taxiservice. Vrijwilligers van het project AutoMaatje halen mensen op vanuit Zutphen, Warnsveld en Eefde.

We vroegen op straat of mensen wel gevaccineerd willen worden...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.