SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

OM eist taakstraf tegen veroorzaker ernstig ongeval Vorden

VORDEN - Het Openbaar Ministerie heeft een taakstraf van tachtig uur geëist tegen de veroorzaker van een ernstig verkeersongeval in Vorden. In de vroege ochtend van 29 augustus 2019 reed de verdachte een motorrijder aan.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Bijna anderhalf jaar later denkt de Hengelose motorrijder nog dagelijks terug aan het ongeval. Maar van het moment zelf weet hij nog maar weinig. De avond voor het ongeval ging hij naar bed, en het eerste wat hij vervolgens herrinnert is dat hij wakker wordt in het ziekenhuis.

'Op het fietspad'

De veroorzaker van het ongeluk, een man uit Vorden, reed vanaf de Strodijk de Rondweg (N316) op. In de verte zag hij een fel licht, maar hij dacht dat het een voertuig was op het fietspad. "Na meerdere keren naar links en rechts te hebben gekeken, besloot ik de weg op te rijden. Vervolgens was er een harde knal", verklaarde de automobilist tegenover de rechter.

Uit het onderzoek van de verkeersongevallendienst is gebleken dat de verkeerssituatie ter plekke in orde is, de bestuurders niet onder invloed waren en niet te snel reden. De officier van justitie verwijt de bestuurder niet goed te hebben opgelet. "De verdachte heeft onvoldoende gekeken en een verkeerde inschatting gemaakt", aldus de officier.

Voorwaardelijke straf

De verdachte had volgens de verkeerssituatie voorrang moeten verlenen aan de motorrijder, maar zag deze niet. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de motorrijder belandde op de weg en raakte bewusteloos. De automobilist en een getuige bekommerden zich direct over het slachtofffer.

De officier van justitie eist een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar. De advocaat van de verdachte wil dat de rechter de taakstraf weglaat, omdat er goed contact is tussen de verdachte en het slachtoffer. "Niemand heeft dit gewild", aldus de advocaat. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bekijk de beelden van het ongeluk...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.