SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Kinderen vonden het ijs leuk.

Zutphense IJsvereniging kreeg er ruim 800 leden bij door dikke ijslaag

ZUTPHEN - De Zutphense IJsvereniging heeft er de afgelopen week ruim 800 leden bijgekregen. Dit omdat er eindelijk weer geschaatst kon worden op natuurijs en de baan alleen toegankelijk was voor leden.

Naar schatting heeft de Zutphensche IJsvereniging van donderdag 11 tot en met zondag 14 februari zo’n 4.800 unieke bezoekers gehad, waarvan circa 1.700 kinderen, verdeeld over de dag. Voorzitter Arne Bouma: "Het was dit jaar even wat anders dan normaal. Samen met de gemeente is een protocol opgesteld om te voldoen aan de huidige maatregelen."

Lees verder onder de foto...

De afstand moet, natuurlijk, wel gehouden worden.

"Dankzij een trouwe groep vrijwilligers, lag de ijsbaan er vier dagen lang wonderschoon bij en draaide de muziek op volle toeren", legt de voorzitter uit. Wel waren er, vanwege het coronavirus, strenge regels. "We hebben de gezelligheid van onze kantine natuurlijk gemist, evenals de schaatsclinics en wedstrijden die we normaliter organiseren wanneer onze natuurijsbaan open is."

Geen kantine-inkomsten

Normaliter is de kantine een goudmijntje voor de vereniging. "Het financiële plaatje met een gevulde kantine ziet er natuurlijk anders uit tijdens een 'normale' schaatsperiode. Dat is een beetje wrang. Anderzijds bevestigd de toename van het ledenaantal tot ruim 4.000 het al aanwezige enthousiasme en de steun van de Zutphenaren. Daarmee zijn we met stip de grootste sportvereniging van Zutphen. Dat voelt goed", beklemtoont Bouma.

De IJsbaan wordt goed schoon en sneeuwvrij gehouden.

Schaatsen leer je met een stoeltje.

De Zutphense IJsbaan vol voor het schoolschaatsen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.