SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Hoog gevoelig zijn in corona tijd

  •  Een gave om te waarderen
  •   14 februari 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LAREN - Hoog gevoelige (hg) mensen hebben over het algemeen een groot empathisch vermogen en veel compassie voor de medemens. 20% van de mensen wordt met deze eigenschap geboren. Door onderzoek is gebleken dat de prikkelverwerking in de hersenen van hs mensen daadwerkelijk anders verloopt en prikkels intenser worden beleefd. Belangrijk bij hoog gevoeligheid is weten wat jezelf nodig hebt om je goed te voelen. De kennis over jezelf en acceptatie speelt een belangrijke rol in jouw balans/energiehuishouding.

Zo heb je meer 'alleen tijd' nodig, is het belangrijk je eigen grenzen te kennen en deze met liefde te bewaken. Je bent snel geneigd te helpen, terwijl dit niet altijd het juiste is voor jezelf en/of voor de ander. Voel even voordat je gelijk springt.

Rita Oortgiesen-Gerritsen begrijpt dit erg goed, ze is immers zelf ook hoog gevoelig. Rita is eigenaresse van de Larense Voetwellness praktijk en ontvangt vaker mensen die hooggevoelig zijn. Door corona heeft ze helaas haar praktijk deur moeten sluiten, dat terwijl veel hooggevoelige mensen nu juist meer prikkels krijgen te verwerken en er minder ruimte is voor de broodnodige 'alleen tijd'.

“In mijn leven al over menig grens heen gestruikeld, maar al met al ook steeds dichter bij mijzelf gekomen hierdoor. Voetreflexbehandelingen helpen bij het ontladen van de teveel aan geabsorbeerde prikkels. In de voeten zitten zones die gerelateerd zijn aan stress/ overprikkeling. Door alle zones af te gaan en druk uit te voeren kan ik de spanning afvoeren en weer balans brengen in uw energiehuishouding. Dit heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Tevens heeft het stimuleren van de drukpunten een ontgiftende werking en verhoogt het de weerstand. Voetreflex werkt aardend, je komt meer in je lijf en zit minder in je hoofd. Het haalt je weg bij overmatig denken en staat je toe aanwezig te zijn in het hier en nu. Er ontstaat ruimte om weer contact te maken met jezelf.

Vol vertrouwen wacht Rita op het moment dat ze haar deuren weer open mogen en haar passie weer mag uitoefenen. Als u meer informatie wilt, nog vragen heeft dan kunt u Rita bellen of mailen. Ook kunt u kijkje nemen op de facebook pagina van Larense Voetwellness.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.