SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Handhavers houden alles in de gaten.

Winterpret is voorbij: de komende dagen richting de 15 graden

REGIO - Wat een prachtig weekeinde en wat een mooie week hebben we gehad. Eindelijk weer eens een echte winterse periode in Nederland met die zo oer-Hollandse plaatjes erbij! Maar de winter geeft zich nu gewonnen en zo op de weerkaarten te zien gaan we meteen door naar de lente.

Volgend weekeinde kan de temperatuur al oplopen richting de 15 graden. Wat een verschil! De overgang naar het warmere weer gaat morgenochtend gepaard met wat neerslag, dat op de koude ondergrond ook kan leiden tot ijzel. Begin deze week dus oppassen in het verkeer.

Daarna gaat de dooi hard en zal de sneeuw in het midden van de week al vrijwel volledig verdwenen zijn. En dan dus meteen een uitzonderlijk warm weekeinde er achteraan. Met uitzondering van een enkele regenstoring de komende week zal het niet echt nat worden en zal volgend weekeinde ook de zon zijn best weer doen.

Winter blijft weg

Uitzicht op een terugkeer van de winter is er voorlopig ook niet. En omdat we dan al richting eind februari gaan verwacht ik dat ook niet meer, hoewel wat vorst in de nacht natuurlijk mogelijk blijft.

Code rood

Door de regen en de nachtvorst van begin deze week zal het flink gaan ijzelen. Dat betekent dat het glad op de weg wordt en dus waarschijnlijk ook druk. Maandag is er in de loop van de nacht en in de ochtend kans op verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Hiervoor wordt een weeralarm uitgegeven. Deze geldt vanaf 05.00 uur voor Gelderland. De gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend, van het zuidwesten uit naar het noordoosten.

Door het ijs zakken moet je niet willen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.