SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het politiebureau van Zutphen.

Zutphense politiekorps krijgt op hun donder rondom vermissingszaak

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Het Zutphense politiekorps heeft op hun donder gekregen rondom de vermissingszaak van een man uit Borculo. Eerder deze week werd hij als vermist opgegeven en hij was voor het laatst gezien in Zutphen. Toen hij weer terecht was vergat het korps zijn personalia van Facebook te halen.

Het vermissingsbericht werd gedeeld via de pagina van de politie Zutphen. Dit is in overleg met familie gebeurd, legt politie-woordvoerder Henny Plant uit. "Dit omdat het plaatsen van een foto en persoonsgegevens op Social media naderhand veel impact kan hebben voor de betreffende persoon."

De afspraak is dat, wanneer degene weer opduikt, alle gegevens van de pagina gehaald worden. De foto is verwijderd naar de naam van de man heeft nog dagen lang online gestaan. Plant: "Dat had niet gemogen. Ik ga dit bij de beheerders van het Facebookaccount onder de aandacht brengen en zal vragen om het bericht alsnog aan te passen."

Naam in nieuw bericht

De politie meldt altijd op social media wanneer een persoon gevonden is. Ook wordt het volledige bericht verwijderd, wat in dit geval gebeurd is. Echter is in een nieuw bericht gewoon weer de naam van de man gezet. "De tekst in een nieuw bericht had dan kunnen zijn: De politie laat weten dat de verblijfplaats van de vermiste persoon waar we eerder over berichtten bekend is. U hoeft niet meer naar hem uit te zien."

Ook binnen de media is het een, ongeschreven, regel dat foto's en (achter)namen verwijderd worden wanneer een persoon aangetroffen is. Dit omdat zulke berichtgeving vaak hoog in de zoekmachines komt te staan. Dit kan veel invloed hebben op de carrière en persoonlijke contacten van de man of vrouw.

Het Facebookbericht van de politie.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.