SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Circulus-Berkel: 'inhalen afvalinzameling gaat niet, haal je afval naar binnen'

ZUTPHEN - Op diverse plekken in Zutphen liggen bergen met volle zakken plastic afval, samen met enkele zwarte kratjes vol glaswerk. Het afval is door huishoudens buitengezet, die niet hadden gehoord dat de afvalinzameling niet doorging.

Door het strenge winterweer was afvalverwerker Circulus-Berkel niet in staat de huis-aan-huisinzameling door te laten gaan. "De sneeuw, gladheid en strenge vorst stelt ons op de proef", legt woordvoerder Jitske van Diepingen van Circulus-Berkel uit. Ook ondergrondse containers werden niet geleegd.

'Haal het binnen'

De afvalverwerker roept nu op de zakken en kratjes weer naar binnen te halen. Ze komen het namelijk niet alsnog ophalen, zoals in eerdere winters wel gebeurde. "In eerdere winters bleef de overlast beperkt en konde we bijna altijd inhaaldagen plannen. Maar nu moeten we helaas de inzamelingen laten vervallen", aldus Van Diepingen.

Donderdag is de inzameling wel weer opgestart, maar volgens de reguliere planning. Het buiten laten staan van je afval levert dus niets op, en het volgende ophaalmoment is pas twee weken nadat je het hebt buitengezet. Vooral bij appartementencomplexen staan grote bergen met plastic zakken. "We kunnen het helaas dus niet inhalen, en vragen mensen om het weer van de weg te halen."

De vuilniswagens bleven binnen, deze mensen niet...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.