SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De politie controleerde passanten.

Potentiële relschoppers uit Zutphen kregen telefoontje van de politie

ZUTPHEN - De politie heeft contact opgenomen met mensen die aangaven te willen rellen. Er ging begin deze week een oproep rond om dinsdagavond te rellen in winkelcentrum Waterkwartier.

In verschillende steden zijn sinds het ingaan van de avondklok rellen uitgebroken. De politie heeft er z'n best gedaan om dit in Zutphen te voorkomen. "We houden signalen in de gaten en spreken we mensen aan. Dit doen we op straat maar natuurlijk ook als er iets op social media wordt geplaatst", legt Politie-woordvoerder Jop Heinen uit.

Aanhoudingen zijn niet nodig geweest in Zutphen. "We hebben gemerkt dat de aanpak van met veel mensen op straat aanwezig zijn, maar ook het gesprek aangaan via scholen, wijk- en jeugdagenten z’n vruchten heeft afgeworpen." Vlak voor het ingaan van de avondklok was het relatief druk in het winkelcentrum, maar om 21.00 uur was iedereen netjes huiswaarts gekeerd.

De rellen bleven uit dinsdag. Lees verder onder de video...

Dat de rellen die voor dinsdag gepland waren in de kiem gesmoord konden worden betekent niet dat de politie het nu rustig heeft. "We blijven ook alert; we nemen signalen serieus om zo vroegtijdig actie te kunnen ondernemen als dat nodig is."

Tip de politie

De politie heeft veel tips binnengekregen van burgers, rondom de geplande rellen in Zutphen. Ze roepen op om tips door te blijven geven via dit tipformulier.

 

LokaalGelderland en de politie
Ook de redactie van LokaalGelderland heeft een namenlijst met de politie gedeeld. Wij gaan uiteraard erg zorgvuldig met onze bronnen om en geven nooit zomaar namen door aan de politie. Er zijn veel screenshots van chatgesprekken binnengekomen in onze mailbox. De mensen die deze verzonden hebben kunnen uiteraard rekenen op anonimiteit. Hun naam zal nooit doorgegeven worden aan de politie. Echter kwamen er ook berichten binnen, via verschillende kanalen, van mensen die duidelijk aangaven van plan waren om onrust te schoppen. Wij vinden het als nieuwswebsite onze verantwoordelijkheid om zaken die belangrijk zijn voor de veiligheid van burgers door te geven aan de politie.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.