SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Annelies de Jonge geeft het startschot.

Winkels treden samen op tegen dieven, collectief winkelverbod in Zutphen

ZUTPHEN - Camera's, oplettend winkelpersoneel en beveiligers. Supermarkten doen er alles aan om winkeldiefstal tegen te gaan. In Zutphen wordt er een nieuw middel in de strijd gegooid: een collectief winkelverbod.

Wordt je voor de tweede keer betrapt? Dan mag je een jaar lang niet meer naar binnen bij de aangesloten winkels. De Albert Heijn XL aan de Polsbroek is de eerste supermarkt in Zutphen die aanhaakt. Andere supermarkten in de gemeente volgen straks ook, waardoor ze als een front optreden tegen de dieven.

Veilig winkelen

Het initiatief voor het collectieve verbod komt van de gemeente Zutphen. "Het is belangrijk dat klanten prettig en veilig kunnen winkelen", vertelt wethouder Annelies de Jonge. "Het winkelverbod draagt voor de gemeente ook bij aan een veilige werkomgeving voor de winkelier en medewerkers."

Naast supermarkten kunnen straks ook andere winkels deelnemen. Bij een winkeldiefstal of andere vorm van overlast kan het verbod worden afgegeven. De deelnemende winkels zijn te herkennen aan een sticker op de deur. Als iemand met een verbod toch een deelnemende winkel ingaat, geldt dat als huisvredebreuk.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.