SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen gaat Poortersklok luiden bij begin van avondklok

ZUTPHEN - De Poortersklok in Zutphen gaat vanaf zaterdagavond op een andere tijd luiden. Normaal gesproken hoor je hem alleen om 18.00 uur en rond 22.00 uur, nu zal je hem ook horen om 20.50 uur. Het is het signaal dat je naar binnen moet, omdat de avondklok even later ingaat.

Tien minuten lang gaat de klok luiden, elke avond. Als de strenge coronamaatregel weer verdwijnt, zal de klok alleen nog op de normale tijd te horen zijn. Om 18.00 uur slaat de klok kort, zoals normaal.

'Iedereen naar binnen'

De coronamaatregel gaat zaterdagavond in, en duurt zeker tot dinsdag 9 februari. Tussen 21.00 uur en 04.30 uur mag je zonder geldige reden niet buiten zijn. Op pad voor werk mag wel, met een werkgeversverklaring en eigen verklaring. Je huisdier aangelijnd uitlaten mag ook, daarvoor hoef je geen verklaring bij je te hebben.

Het luiden van de Poortersklok is een eeuwenoude traditie in de stad. Sinds de zeventiende eeuw is er een klok die geluid wordt. De originele klok is er niet meer, omdat deze in de Tweede Wereldoorlog door de Duiters is omgesmolten.

We vroegen wat mensen vinden van de avondklok...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.