SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

'Woonbedrijf Ieder1 wil zo goedkoop mogelijk renoveren'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Nils Müller, fractievoorzitter van de Zutphense SP, denkt dat woonbedrijf Ieder1 zo goedkoop mogelijk wil renoveren. Ze zijn weer eens in opspraak omdat ze fouten gemaakt hebben bij een renovatie, dit keer aan de Boxtartstraat.

"Ik vermoed, maar dat moet ik nog wel onderzoeken, dat het te maken heeft met de aanbesteding van de renovatie. Ze willen dan dat de renovatie zo goedkoop mogelijk wordt uitgevoerd", legt Müller uit. "De aannemers moeten dan zo snel mogelijk werken, omdat het anders meer gaat kosten dan wat Ieder1 hen betaalt. En dat zorgt voor ellende."

Journalist Jesse Sprikkelman en SP'er Nils Müller over de slechte renovaties. Lees verder onder de podcast...

De vermoedens van de SP'er worden bevestigt door een ex-medewerker van een aannemer, die na aanleiding van berichtgeving van deze nieuwswebsite contact zocht met de redactie. "Mijn voormalig baas had daar soms best moeite mee, was te merken. Maar hij bleef netjes doen wat van hem verwacht werd, omdat Ieder1 een grote klant voor hem was."

Dingen moesten vooral heel snel gebeuren. "Er was geen tijd om alles heel goed te doen. Het moest snel en simpel. En de medewerkers van Ieder1 spraken ook zeer onbeschoft de huurders. 'Ze moesten zich niet aanstellen', werd steeds geroepen."

De schuld van iedereen

Dat het woonbedrijf de schuld graag op anderen schuift is eerder al gebleken. Media die over de misstanden berichtte kregen de wind van voren en ook de SP krijgt om de haverklap kritiek van ze. En dat terwijl het niks persoonlijk is, beklemtoont Müller. "Er zijn in Zutphen nog veel verhuurders die helemaal niet renoveren en torenhoge huren vragen. Ieder1 is zeker niet de slechtste, maar ze moeten hun werk gewoon goed doen."

Woordvoerder Nicole Krikke, van Ieder1, zegt geen regelmaat te zien in de falende renovaties. "Ik herken dat niet. We proberen altijd zo netjes mogelijk te werken, maar het zorgt nou eenmaal voor overlast. Wat te voorkomen valt voorkomen we en we werken altijd netjes."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.