SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Echtpaar gedupeerd door falen woonbedrijf Ieder1: 'foto's van grootouders zijn verwoest'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Woonbedrijf Ieder1 heeft zich weer eens niet van z'n beste kant laten zien. Ze lopen aardig te klungelen rondom de renovaties van de huizen aan de Boxtartstraat in Zutphen.

De ouders van Chahrazad Zafzafi wonen in die straat. "Ze zijn ziek, daarom ondersteun ik ze veel. De renovatie zou drie weken duren maar duurt ondertussen al drie maanden. En Ieder1 komt z'n afspraken totaal niet na", vertelt ze boos.

Echt goed lijken de werkzaamheden niet te gaan. "Er zitten veel scheuren in muren, kozijnen en deuren. Daardoor komt er tocht naar binnen wat zorgt voor een flinke jaarrekening", legt Zafzafi uit. "Mijn ouders zijn er ziek van geworden door alle stress. Ik schrik echt van hun gezondheid."

'Ze komen onaangekondigd'

Drie weken in de rommel zitten wilde het echtpaar nog maar net accepteren, maar drie maanden lijkt veel teveel voor ze te zijn. Chahrazad Zafzafi moet geregeld weg van haar werk om ze te ondersteunen, wat lang niet altijd even soepel gaat. "Afspraken worden niet nagekomen! Ik neem vrij op het moment dat ze zouden komen en dan komen ze niet. Op het moment dat ik er niet ben komen ze wel, onaangekondigd."

Lees verder onder de foto...

De onkunde van de Ieder1-werknemers leidt niet alleen tot fysieke schade maar ook voor emotionele schade. "In de kelder stond een doos met foto's van mijn overleden grootouders. Door toedoen van de werklui is er een lekkage gekomen waardoor de hele doos nat geworden is. De foto's herken je nu niet meer. En daar zijn ze helemaal kapot van."

'Afspraken komen ze niet na'

Zafzafi hoopt dat er snel een oplossing komt, maar heeft er een hard hoofd in. "Ik heb de projectleiders erbij gehaald. Met hun probeer ik te overleggen omdat het echt niet zo gaat. Het enige wat ze zeggen is dat er afspraken komen, maar die worden niet nagekomen."

Woonbedrijf Ieder1 zegt van de overlast te weten. "We zijn ons daar bewust van. Maar we zijn ook bezig om 1087 woningen te verbeteren", aldus woordvoerder Nicole Krikke. Dat ze huurders letterlijk in de kou laten zitten willen ze niet, maar "we gaan eerst even zorgen dat we goed weten wat het probleem is." Volgens Zafzafi  is het probleem al lang bekend, maar "we willen het er eerst even goed over hebben."

Niet de eerste keer

Overlast hoort bij renovaties, vinden ze. "We proberen het zo veel mogelijk te beperken en zorgen dat we zo vaak als mogelijk mensen in de wijk hebben." Wanneer de schade opgelost is kan ze niet zeggen, "want we gaan eerst even kijken hoe en wat." Hoe het kan dat renovaties van Ieder1 altijd uitlopen op gedoe? "Zo ervaar ik dat niet. Er komt altijd overlast bij kijken maar dat lossen we dan op."

De Boxtarstraat.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.