SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Schoten en geschreeuw op Zutphens industrieterrein bij politie oefening

ZUTPHEN - Geschreeuw en knallen waren donderdagmiddag te horen op industrieterrein De Hekkelhorst in Zutphen. Niet omdat er wat aan de hand was, maar omdat de politie aan het oefenen was.

"Ik schrok wel", zegt een passant. "Maar al snel werd me verteld dat het een oefening was. Het ziet er wel echt uit, maar dat is natuurlijk de bedoeling." De politie plaatst oefeningen altijd een aantal borden en de vuurwapens heb (niet altijd) een opvallende kleur.

Lees verder onder de video...

De Hekkelhorst is een geliefde plek voor oefeningen, omdat het er relatief rustig is en omdat het opleidingscentrum van de politie daar zit. Een woordvoerder: "De keuze om het bij een industrie terrein te houden is vooral omdat het daar rustiger is dan op een openbare plek. Ze oefenen vooral dus de schietoefeningen."

'Zo echt mogelijk'

De politie oefent geregeld op openbare plekken. "Dit om meldingen, zoals die dagelijks voorkomen, op adequate wijze af te handelen. Tijdens de oefening wordt gebruik gemaakt van lotusslachtoffers en acteurs om de meldingen zo echt mogelijk te laten lijken", leggen ze uit. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.