SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Zutphen koploper van stijgende huizenprijzen: prijs ruim twintig procent gestegen

  •  Grote vraag naar huizen
  •   14 januari 2021
  •  

ZUTPHEN - In de regio Zutphen stijgen de huizenprijzen in een recordtempo. De prijs van een woning is minder dan een halfjaar met twintig procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Gemiddeld kost een woning nu rond de 355.000 euro, wat flink meer is dan een jaar geleden. 

Het is ook nog eens het dubbele van het landelijke percentage. Landelijk steeg de prijs van een verkochte woning met elf procent. Een van de oorzaken kunnen het beperkte aanbod aan huizen zijn. Een grote reden tot zorg voor Makelaarsvereniging NVM.

Actie nodig

De prijzen stijgen erg hard in Zutphen, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. Huizen werden in deze gemeentes ruim een vijfde duurder. Een van de redenen kunnen zijn dat Randstedelingen zich steeds meer toe hier naar de regio trekken. Ook kopen de Randstedelingen grotere huizen hier in het oosten dan wat ze achterlieten in het westen.

De woningmarkt schreeuwt om actie, gemiddeld hebben kopers keuze tussen twee huizen. Midden november stonden er nog 26 duizend woning te koop, nu is dat zelf een derde minder dan een jaar eerder. Kopers lijken zich nog niet af te schrikken van de hoge prijzen. 

In het laatste kwartaal van 2020 zijn er 282 woningen verkocht. Dat is een daling van ruim vijf procent in vergelijking met vorig jaar. Gemiddeld kost een woning 355.000 euro, wat ruim twintig procent meer is dan het voorgaande jaar. Voor Brummen gelden dezelfde cijfers. 

Ondanks de crisis blijven de prijzen stijgen, dat was in 2008 wel anders...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.