SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Anton Menkveld van MixxiM Bar & Lounge.
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Anton Menkveld van Mixxim niet blij met verlenging lockdown: 'Herstel gaat jaren duren'

ZUTPHEN - De lockdown gaat met drie weken verlengd worden, tot 9 februari. Dat pakt niet positief uit voor horeca-ondernemer Anton Menkveld van cocktailbar MixxiM Bar & Lounge, zegt hij zelf.

De ondernemer zit met zijn zaak al een ruimte tijd dicht net als alle andere horecagelegenheden in Zutphen maar is niet blij met de verlenging. "We zijn nu al weer zoveel lockdowns verder en voor het grootste gedeelte zitten we nog steeds dicht. Toch dalen de cijfers niet hard genoeg en komen er bij mij steeds meer vragen naar boven, of de maatregelen überhaubt wel zin hebben." 

De Zutphenaar heeft naast, naast het runnen van zijn cocktailbar, nog een baan als taxichauffeur. De vaste lasten kan hij nog betalen, maar zijn spaarpot? "Die is aan het opraken". Horecabedrijven met een groot verlies kunnen een steunpakket aanvragen. Zo is er eerder bij Menkveld vanuit de gemeente een tegemoetkoming gekeert van een krappe vijfduizend euro. "Als we straks weer open mogen dekt dat niet gelijk het verlies. We zijn eerst jaren bezig om alles weer op te bouwen", beaamt de ondernemer. 

Wetten en regels

"We hebben de maatregelen natuurlijk allemaal voor de ziekenhuizen, maar wij hebben ook net als andere vaste lasten en lopen die kosten op", vertelt hij verder. Over een tussentijdse oplossing heeft Menkveld wel nagedacht maar niet doorgezet. "Ik heb wel eens gezien dat er een samenwerking is tussen een slijterij en een horecabedrijf. Maar in Zutphen denk ik dat die mogelijkheid iets minder zou zijn. Daarbij komen er ook nog een aantal wetten bij waar ik rekening mee moet houden."

Avondklok

Ook maakt het kabinet zich zorgen over de nieuwe Britse variant van het coronavirus. "De verwachting is dat deze variant de overhand zal krijgen", lichtte coronaminister Hugo de Jonge toe. Rutte stelt dat er "geen andere keuze" is, en dat daarom de lockdown verlengd moet worden. Niet essentiële winkels blijven daarom voorlopig dicht.

Er komt vooralsnog geen avondklok. Het Outbreak Management Team (OMT) gaf dit advies aan het kabinet, maar daar wordt nog mee gewacht. Rutte wil een spoedadvies van het OMT over wat er verwacht kan worden van de maatregel. "Zo'n maatregel moeten we extra zorgvuldig beoordelen", aldus de minister-president.

Menkveld is klaar met de lockdown, vertelt hij aan Jesse Sprikkelman...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.