SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Burgemeester Annemieke Vermeulen.
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Annemieke Vermeulen: 'Ondernemers hebben flinke omzet gedraaid deze zomer'

ZUTPHEN - Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft gezien dat Zutphenaren hun eigen stad (her)ontdekt hebben deze zomer. Tijdens het Nieuwjaarsinterview, het alternatief voor de nieuwjaarsborrel, sprak ze over het afgelopen coronajaar.

"In de zomervakantie kon niemand naar het buitenland. En daarom was iedereen toerist in eigen stad. Veel winkels hebben hun kerstomzet gedraaid, helaas niet wetende dat ze met kerst dicht zouden moeten", legt ze uit.

Vermeulen is druk bezig geweest met de middenstand. "Ik ben er heel erg mee bezig geweest. Zoals bijvoorbeeld de terrassen die groter werden. We hebben de Lange Hofstraat afgesloten, wat niet elke ondernemer leuk vond."

'Maanden lang aangestaan'

Ze heeft hard moeten werken, vertelde ze openhartig aan interviewer Harm Edens. "Ik heb al die maanden aangestaan. Op momenten dat ik niks moest ben ik dingen gaan opzoeken. Ik wilde als burgemeester het verschil maken tussen een overheid op afstand of een burgemeester heel nabij."

Raar vond ze het afgelopen jaar wel. "Er was helemaal niemand in de stad. Alsof je in een filmdecor loopt, maar het is echt. Het was mooi omdat we een prachtige stad hebben. Maar ook heel naar en onwenselijk."

Beluister het hele interview als podcast...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.