SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Berucht kruispunt bij Warnsveld en Almen wordt misschien toch een rotonde

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

WARNSVELD - De geplande rotonde in de N346 (Zutphenseweg-Almenseweg) komt er uiterlijk in 2022. Maar als alles voorspoedig verloopt mogelijk al in 2021. Dit staat in een memo van het Lochemse college van B&W aan de gemeenteraad over infrastructurele plannen van provincie. Ook de rondweg Lochem en andere zaken komen hierin aan de orde.

De kruising van de Zutphenseweg en Almenseweg geldt als gevaarlijk. Dat is niet alleen gevoelsmatig want in de afgelopen jaren gebeurden er meerdere ongelukken. Dit was ook het geval na een eerdere reconstructie waarbij onder meer een middengeleider werd aangebracht. De roep om een rotonde zwelde aan en de provincie Gelderland heeft hieraan inmiddels toegegeven. Er werd druk uitgeoefend door de gemeenten Lochem, Zutphen en Bronckhorst.

Subsidie

De provincie verwacht een financiële bijdrage van de drie gemeenten. Het project is daarnaast aangedragen voor een landelijke subsidie. Hierover wordt begin 2021 uitsluitsel verwacht. De gemeenten hebben al geld gereserveerd op de begroting. Het college denkt de gemeenteraad begin van het jaar meer te kunnen vertellen over de exacte kostenverdeling en de planning.

Deze buurtbewoner weet dat het vaak misgaat... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.