SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Mogelijke redding voor Zutphense Hanzehof: gemeente wil gebouwen overnemen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft het voornemen om de gebouwen en grond van theater de Hanzehof over te nemen. Daarmee zou de toekomst van het theater een stuk zekerder worden. De Hanzehof kampt de laatste jaren met achterstallig onderhoud en financiële tekorten.

Het overnemen van de gebouwen en de grond zou een redding zijn. "Theater De Hanzehof heeft als basisvoorziening een belangrijke rol in de creatieve en culturele sector van Zutphen", vertelt verantwoordelijk wethouder Mathijs ten Broeke. "Om het theatergebouw in goede conditie te houden, is gedegen beheer en onderhoud van het vastgoed noodzakelijk. Dit vraagt (te) veel van de Stichting Hanzehof."

Toekomstbestendig

Het doel is om het theatercomplex toekomstbestendig te maken. De gemeente gaat samen met de Hanzehof kijken hoe het er nu voor staat. Dan kan er gekeken worden naar de voorwaarden voor de overname. Op basis van de uitkomsten van de zogenoemde 'nulmeting' worden ook nieuwe subsidieafspraken gemaakt.

De gemeente wil in de tweede helft van volgend jaar het definitieve besluit nemen. Dan wordt duidelijk of het Zutphense theater een toekomst heeft, of dat inwonders in andere plaatsen naar het theater moeten gaan. Uiteindelijk moet de gemeenteraad instemmen met een overname van de gebouwen en de grond.

Plannen van ondernemer

Eerder dit jaar bleek dat een ondernemer plannen had met het theater. Welke ondernemer dit was, en wat zijn plannen waren, is tot op heden niet bekend gemaakt. Of deze plannen nog doorgaan is niet bekend. Corona heeft volgens de gemeente een flinke invloed gehad op dit plan. De mogelijke plannen van de ondernemer staan los van de overname van het vastgoed door de gemeente.

Politici lieten zich eerder al uit over de toekomst van de Hanzehof...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.