SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De woning is overduidelijk bewoond.

Wethouder krijgt arbeidsmigranten Loohorst maar niet weg: 'We gaan optreden'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De gemeente gaat handhavend optreden bij de woning van huurbaas Sijmen Schouten, aan de Loohorst in Zutphen. Er woont hier namelijk nog een arbeidsmigrant, die er niet meer mag zijn.

Woonwethouder Mathijs ten Broeke vertelde vorige week dat alle arbeidsmigranten die week nog zouden vertrekken. Dat lijkt echter niet helemaal gelukt te zijn. "Bij een controle hebben we geconstateerd dat er, behalve de eigenaar, nog één persoon in de woning verbleef", legt hij uit.

Huurbaas Sijmen Schouten bevestigt dat. "Het gaat om een Roemeense arbeidsmigrant die hier gratis onderdak krijgt", legt hij uit. De gemeente is van plan strenger te gaan optreden. "Dit is niet overeenkomstig de afspraak met de eigenaar. Wij treden deze situatie daarom handhavend op."

'Hij is bewaker'

Schouten lijkt zich daar weinig van aan te trekken. "Ze doen maar. Ten Broeke kan de boom in", verzucht hij. Hij zegt een goede reden te hebben dat de man er nog is. "De nieuwe eigenaar wil bewaking voor dit pand en wil dat de Roemeen hier blijft. Als het moet neemt hij hem in dienst."

Uitleg over het hele Loohorst-dossier...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.