SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Politie weigert huis vol rook in te gaan: 'ik heb maar één paar longen'

ZUTPHEN - Hoewel politieagenten soms met gevaar voor eigen leven mensen redden, moeten ze soms ook aan zichzelf denken. De wijkagent van het Zutphense Waterkwartier, Marien ten Brinke, besloot donderdagavond niet een woning vol rook binnen te gaan, tot onvrede van een buurtbewoner.

De toeschouwer vond het nodig ongevraagd commentaar te geven, schrijft de wijkagent op Instagram. De agent was samen met een collega eerder ter plaatse bij de brand in een appartementencomplex aan de Kruittorenhoek. Het zou om een woning van twee oudere mensen gaan, maar die stonden bij aankomst al buiten de woning.

Gang vol rook

Agent Marien opende de deur van de woning en zag dat de gang vol rook stond. "Gelijk weer dicht die deur dan!" aldus de agent. De brandweer was inmiddels bijna ter plaatse. "We besloten, en dat lijkt mij nog steeds heel verstandig, de komst van de brandweer af te wachten." De brandweer heeft namelijk bescherming tegen de rook.

Maar de toeschouwer dacht anders over het besluit. Volgens de agent riep hij vanaf de gallerij: "He je kan toch gewoon naar binnen misschien is het een pannentje op het vuur!?" De wijkagent is er niet op ingegaan. "Ik heb maar twee longen en ik ben er zuinig op! Wij konden met schone longen naar huis."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.