SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Mantelzorgers moeten in Zutphen de volle pond parkeergeld betalen, wat niet overal zo is

ZUTPHEN - In de gemeente Zutphen moeten mantelzorgers betalen om te parkeren in de binnenstad. En dat is opvallen: want in veel steden geldt er een korting of is het helemaal gratis.

Mantelzorgers moeten de volle pond betalen in Zutphen als ze op een plek willen parkeren waar je moet betalen, blijkt uit onderzoek van thuiszorg-bedrijf Zuster Jansen. In steden zoals Doesburg, Zevenaar en Nijmegen geldt een korting. "Ze moeten dus betalen voor het verlenen van noodzakelijke zorg", legt het thuiszorg-bedrijf uit.

Van de onderzochte Gelderse gemeenten met betaald parkeren, zijn alleen in Arnhem mantelzorgers geheel vrijgesteld voor parkeerkosten. Zelfs het aanvragen van de mantelzorgparkeervergunning is hier gratis. Zutphen is overigens niet de enige gemeente die mantelzorgers de portemonnee laat trekken. Ook in Apeldoorn en Deventer moeten ze betalen.  

Hand op de knip

In de gemeente Zutphen wordt überhaupt niet zo goed voor mantelzorgers gezorgd. In februari dit jaar bracht het college naar buiten dat ze opnieuw de hand op de knip gingen houden. De jaarlijkse vergoeding is toen omlaag gegaan. In 2019 werd deze vergoeding al gehalveerd.

Er komt veel kijken bij het werk als mantelzorger...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.