SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Journalist Jesse Sprikkelman.
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LGLD-journalist Jesse Sprikkelman geeft uitleg over het Loohorst-dossier

ZUTPHEN - Het dossier rondom de illegale bewoning aan de Loohorst in Zutphen is ondertussen aardig gevuld. Wat ook betekent dat er erg veel vragen op komen. Waarom wordt huurbaas Sijmen Schouten bekritiseerd? En had de familie Nijland de woning ook gekregen als ze niet in de media waren verschenen?

In de LokaalGelderland NieuwsCast legt journalist Jesse Sprikkelman het dossier nog eens beknopt uit en ook redactionele keuzes worden toegelicht. Hoe is het verhaal bijvoorbeeld bij LokaalGelderland terecht gekomen? En is het niet gewoon 'eigen schuld, dikke bult' voor zowel de huurbaas en de familie?

Lees verder onder de podcast...

"Ja, de familie had kunnen weten dat ze daar niet mochten wonen", legt Sprikkelman uit. "Maar zeg nou eerlijk: gaat iedereen onderzoek doen naar een huurwoning die gewoon op Funda staat? Daarom hebben we besloten het verhaal van de familie te publiceren. Mede doordat er een kind bij betrokken is is het een trieste zaak."

Regels zijn regels

In vervolg-artikelen wordt er kritisch gekeken naar het handelen van huurbaas Sijmen Schouten. Dat terwijl hij zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de regels. "Dat hij het niet wist is heel vervelend, dat hebben we ook benadrukt in onze berichtgeving. Maar hij had het eigenlijk wel moeten weten." 

Door al het nieuws wat gepubliceerd werd kwamen er veel nieuwstips binnen over misstanden waar de huurbaas bij betrokken was. "We zijn ons ervan bewust dat wij de keuze maken of we over deze misstanden publiceren. Dat hebben we in dit geval gedaan omdat het een individu is die voor veel onrust zorgt; in de samenleving maar vooral bij mensen die vertrouwen in hem hadden."

Na aanleiding van deze podcast nog vragen? Stel ze via [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.