SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De asielzoekers protesteerden eerder ook in Zutphen.

Boze asielzoekers willen duidelijkheid van IND, opnieuw protest in Zutphen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Meerdere asielzoekers die wachten op de behandeling van hun asielprocedure komen in protest. Ze vinden dat het veel te lang duurt bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dinsdag demonstreren ze bij het asielzoekerscentrum in Zutphen.

De IND kampt met een enorme achterstand, die dit jaar niet meer wordt ingelopen. Dat maakte staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken, VVD) vorige week bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Zo'n duizend zaken worden doorgeschoven naar volgend jaar. De asielzoekers zitten daardoor nog langer in onzekerheid.

Lokaal protest

De asielzoekers komen daarom in actie. "We gaan samen demonstreren tegen oneerlijkheid en ongelijkheid van behandelingen en aanpak van IND", aldus de actievoerders. Dinsdag komen ze samen op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee in Zutphen. De actievoerders benadrukken dat er moet worden gelet op de anderhalve meter afstand. Daarnaast wordt de bijeenkomst gehouden op het eigen terrein, waardoor het niet in de openbare ruimte is.

Het is niet voor het eerst dat er actie wordt gevoerd in Zutphen. In augustus demonstreerden de asielzoekers ook om de aandacht van de IND te trekken. "De meeste wachten hier meer dan 18 maanden, soms zelfs twee jaar, zonder uberhaubt een interview met Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te hebben", legde de Iraanse vluchteling Mehrdad Farrokhzad uit.

Bekijk de video van de demonstratie in augustus...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.