SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Geen woningproblematiek of corona: Zutphense VVD gaat zich bezighouden met bitterballen

ZUTPHEN - De horeca zit dicht en de Zutphense VVD-fractie snakt naar warme bitterballen. En daarom hebben ze besloten om in de gemeente op zoek te gaan naar het bedrijf wat de beste bitterballen serveert.

Niet bepaald een politieke taak, zul je denken. Is er dan zo weinig te doen op politiek vlak, dat ze maar snacks gaan testen? "Deze actie is zeker niet uit verveling of een gebrek aan werk en staat los van het werk wat wij in de raad doen. De raadsagenda wordt voldoende gevuld", legt initiatiefnemer Jorn Lok uit.

Hij legt verder uit dat ze graag een serie wilde maken via social media en dat bitterballen 'typerend voor de partij' zijn. Er zit verder ook geen politieke boodschap achter: "De actie heeft niet per se betrekking op het maken van een statement. Deze serie zagen wij met name als een leuke actie om een keer te doen. Daarbij denken wij dat het ook niet verkeerd is om de horeca wat aandacht te geven na een lange lockdown."

Proeven

De bedoeling is dat de VVD'ers de bitterballen zelf proeven en daarna op straat gaan vragen wat mensen ervan vinden. Ze knutselen hierover wat filmpjes in elkaar en zetten deze op hun social media. Wel moeten bedrijven genomineerd worden voordat ze een bezoekje brengen. "Iedereen kan hiervoor bedrijven nomineren", beklemtoont Lok.

De VVD'ers gaan alles vastleggen op video...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.