SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Toename coronabesmettingen in de regio remt langzaam af

  •  Het gaat steeds beter
  •   28 november 2020
  •  

REGIO - Het aantal nieuwe coronabesmettingen is deze week in de regio voor de tweede week op rij lager dan de week ervoor. Maar ondanks dat de aantallen begin van de week lager waren, neemt het aantal besmettingen eind van de week toch weer iets toe in de gemeenten Zutphen, Brummen en Lochem.

In een week tijd zijn er in totaal 86 coronabesmettingen bijgekomen. Vorige week waren dat er nog 144. Wat maakt dat de toename in alle drie de gemeenten in twee weken tijd, desondanks de pieken en dalen, toch enigszins afremt.

'Virus is er nog'

De gemeente Zutphen zit vrijdag op een piek van 945 besmettingen, in Lochem zijn dat er 623, Brummen blijft in vergelijking met de andere gemeenten, wat lager op 365. Dat het aantal nieuwe coronabesmettingen per week daalt is goed nieuws. Maar het virus is er nog steeds, daarom zouden we ons toch aan de gedeelte lockdown moeten houden om elkaar door deze pandemie heen te helpen.

Vanaf 1 december gaat de mondkapjesplicht in. Met uitzondering van kerken, moskeeën en andere gebedshuizen, ben je verplicht vanaf dertien jaar om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Wie zich niet houd aan de mondkapjesplicht, riskeert een boete van 95 euro. Als je onder de zestien jaar bent, is dat achtendertig euro.

Al lange tijd zit de horeca dicht, om het aantal besmettingen te beperken...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.