SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Omstreden Zutphense huurbaas ook betrokken bij 'beruchte woning' Tak van Poortvlietstraat

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De naam van de Zutphense huurbaas Sijmen Schouten duikt op steeds meer plekken op. Verschillende (ex)inwoners van de Tak van Poortvlietstraat in Zutphen zeggen dat hij een woning verhuurde waar veel gedoe was.

De woning zit in een appartementencomplex, die beheert door de Vereniging van Eigenaars (VvE). Een lid uit de VvE, die anoniem wil blijven: "Samen met zijn vriendin verhuurde hij een woning in een appartementencomplex hier. De politie was kind aan huis door allerlei zaken, van drugs tot flinke overlast." 

Schouten bevestigt dat hij daar actief was, "maar sinds het beëindigen van mijn relatie heb ik daar niks meer mee te maken." Er zouden vooral mensen met afstand tot de samenleving gevestigd worden. Het VvE-lid: "Als we te vaak aan de bel trokken ging ze dreigen dat ze er arbeidsmigranten in zou gooien. Dat heeft ze twee jaar geleden gedaan. Voor ons een verademing want sinds die tijd is het lekker rustig."

Aangifte van bedreiging

Het is zelfs zover gegaan dat de politie eraan te pas moest komen. "We hebben aangifte van bedreigingen gedaan omdat één van de huurders een pitbull op ons afstuurde in het trappenhuis." Politiewoordvoerder Anne Coenen wil niet ingaan op de situatie in en om deze specifieke woning. Ze gooien de reden hiervan op privacy.

Wat de zegsvrouw wel wil vertellen: "In het verleden hebben we inderdaad meerdere meldingen van overlast ontvangen van bewoners in de tak van Poortvlietstraat. De wijkagent heeft toen samen met de vereniging van eigenaren de overlast aangepakt en opgelost." De gemeente is ook betrokken geweest bij deze incidenten. "De problematiek aan de Tak van Poortvlietstraat is inderdaad bij ons bekend. We hebben destijds de verhuurder van het pand op haar verantwoordelijkheden gewezen", aldus een woordvoerder

Uitleg over het hele Loohorst-dossier...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.