SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Fanatieke Feyenoord-supporters uit Zutphen starten actie om club te supporten

ZUTPHEN - Een aantal fanatieke Feyenoord-supporters uit Warnsveld en Zutphen hebben als supportersvereniging van Feyenoord een actie opgestart. Ze willen de Rotterdamse voetbalclub graag steunen en een hart onder de riem steken.  

Vanwege het coronavirus is het voor de Feyenoord-supporters niet mogelijk om de wedstrijd te bezoeken. En om de club toch een beetje bij te kunnen staan, hebben de vrienden een leuke oplossing bedacht: een stoeltje verkopen als support voor de club.

Als Feyenoord-liefhebber kun je een stoeltje 'kopen'. Hoe meer stoeltjes er worden gekocht en dus donaties worden gedaan, hoe breder het spandoek gaat worden. Je kunt ook als groep zijnde doneren.

De actie wie de jongens hebben opgestart voor hun lieftallige club is een groot succes. "Ín drie dagen hebben we al 82 stoeltjes verkocht, en een dag erna zaten we op 100 stoeltjes. Je kunt er wel vanuit gaan dat het spandoek erg groot gaat worden", aldus organisator Herbert Haasloop.

Ontwerp spanddoek

Het spandoek wordt voorzien van het Feyenoordlogo en het logo van Zutphen. Komend weekend kun je dan ook al het spandoek tegen komen tijdens de wedstrijd Feyenoord Utrecht.

"Het publiek in het stadion is leeg, dus zo’n groot spandoek zou zeker moeten opvallen door de tekst. Op het spandoek staat ‘Feyenoordfans Zutphen’ bedacht door de organisatoren", vertelt Haasloop.

Facebookgroep

De voetballiefhebbers hebben ook een facebook groep genaamd ‘Feyenoordfans Zutphen’ opgestart, met al meer dan 340 leden. Dit is ook de aanleiding geweest waarom het balletje ging rollen.

"De reacties luiden heel erg positief, het voelt als een samenhorigheid.", benadrukt Haasloop. "Het is geweldig uitgepakt, volgens ons is de actie meer dan behaald."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.