SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Hele afdeling thuis na vijftien coronagevallen op Zutphense school

ZUTPHEN - Meer dan tweehonderd leerlingen van het Kompaan College in Zutphen zitten twee dagen thuis, nadat op de mavo-afdeling van de school meerdere coronabesmettingen zijn vastgesteld. In totaal zijn vijftien leerlingen besmet, waarna de school in samenspraak met de GGD actie ondernam.

Alle leerlingen van de mavo op de locatie aan de Isendoornstraat zijn naar huis gestuurd. De besmettingen zijn niet geconstateerd in één klas, maar verspreid over meerdere klassen en leerjaren. Als alles meezit kan een groot deel van de leerlingen woensdag weer naar school. Twee klassen moeten langer thuisblijven, omdat in die klassen meerdere leerlingen besmet waren.

Geen nieuwe besmettingen

Volgens de school zijn er de afgelopen dagen geen nieuwe besmettingen bijgekomen. De docenten die in contact zijn geweest met de leerlingen zijn getest op het coronavirus, maar bleken niet besmet. De lessen konden wel doorgaan, maar dan digitaal. De directeur van de school was door de drukte nog niet bereikbaar voor verdere toelichting.

Basisschool de Fontein in Warnsveld moest enkele weken terug helemaal dicht. Daar werden meerdere besmettingen geconstateerd, waarna de hele school een week lang dichtging.

Heb je sympthonen van het virus? Laat je dan testen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.